top of page
  • Slidre Bygg

"Nytt" tak og spennende takrenne løsning.

Updated: Jun 4


På "låven" i Robølsbygda har det skjedd mye den siste tiden. Det meste av innervegger er på plass og det er satt inn flere takvindu. Alle vegger og tak har fått et godt lag med innblåst trefiberisolasjon fra Hunton. Utvendig kledning er på og endene på kledningen er malt der det kan være vanskelig å komme til senere. Vi driver for øyeblikket å legger de opprinnelige skifersteinene på taket. I tillegg har vi spesiallaget en spennende takrenne løsning i Cortenstål*. Selve takrennen er en stålkanal, denne løper ut i et nedløp som er åpent, der man vil kunne se vannet renne.


*Corten er en type spesialstål med en legering som gjør at det raskt får et ytre hinne av rust. Dette er gjort med hensikt for at en videre rustprosess skal forsinkes. Det kalles også rusttregt stål. 

Som dere ser har det forandret seg innvendig også. Her er nytt forent med gammelt, og vater og lodd har tatt plassen til salrygga og skjevt. Takvinduene løper fra taket og ned på vegg for å åpne opp rommet og slippe inn masse deilig lys. Takbjelkene skal beholdes i sin opprinnelige form, og fremhever blandingen av gammelt og nytt.
I vest-enden av "låven" er det nå lagd en åpning som skal huse vinud og skyvedører, som leder ut til terrassen utenfor.Her har vi merket opp for utskjæringer som skal være i den eksisterende låve-kledningen. Disse skal åpne opp for litt lys som kommer inn fra det nye vinduet som monteres i ytterveggen.


Arkitekt: Morfeus 

Rørlegger: Røn VVS

Elektrisk: Elfag AS

Grunnarbeid: Bjarne Bergheim AS404 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page